SAP Ne İçin Kullanılır ( 4 Önemli Faydası )

SAP ne için kullanılır  sorusu özellikle bu sisteme geçiş yapmak isteyen işletmeler tarafından sık soruluyor.  Haklılar. Zira yeni kullanacakları bir yazılım hakkında bilgi edinmek istiyorlar.

Neden bu kadar yoğun merak konusu olmaya devam ettiği ortada. Zira oldukça yaygın kullanılan ERP yazılımı. Makalemiz bu konuyu açıklamak için oluşturuldu.


SAP Nedir

SAP bir hayli yaygın olarak kullanılan bir kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımıdır. Systems, Applications, and Products in Data Processing ifadesinin kısaltmış ve markalaşmış ifadesidir. Alman yazılım şirketi tarafından geliştirildi.

Şirketteki her çalışan için daha iyi bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla her departmanın ortak verilere erişmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan, işletmelere yönelik merkezi bir sistem oluşturur .

SAP, makalenin girişinde de belirttiğimiz gibi piyasada en çok kullanılan ERP yazılımıdır ve iş yönetiminin neredeyse her yönünü kapsayan yüzlerce tam entegre modül içerir. Bu aşamada ERP konusunada kısaca açıklık getirelim.

 

ERP Nedir?

ERP olarak bilinen kurumsal kaynak planlaması, işletmelerin birincil iş fonksiyonlarını tek bir yerden yönetmelerine olanak tanıyan bir tür yazılım uygulama sistemidir.

Satış, pazarlama, satın alma, insan kaynakları ve diğer departmanlar ERP üzerinden birbirleriyle iletişim kurabilir ve planlama yapabilir. SAP, ERP şemsiyesi altına giren bir yazılım çözümüdür.


SAP Ne İçin Kullanılır?

SAP işletmelerin operasyonel verilerini yönetmek, iş süreçlerini iyileştirmek, finansal yönetimi desteklemek, insan kaynakları yönetimini sağlamak, tedarik zinciri yönetimini optimize etmek ve daha birçok işlevi yerine getirmek için kullanılan bir yazılım platformudur.

SAP, şirketlerin farklı departmanlarının verilerini entegre etmelerine ve verimliliklerini artırmalarına yardımcı olur.

SAP’nin kullanım alanları arasında finans, muhasebe, insan kaynakları, satış ve dağıtım, üretim, tedarik zinciri yönetimi, veri analizi ve raporlama gibi birçok iş süreci bulunmaktadır.

Şirketler, SAP’nin modüler yapısı sayesinde ihtiyaçlarına göre farklı modülleri seçerek kullanabilir ve iş süreçlerini entegre edebilirler. Dikkat ederseniz son derece geniş bir kullanım alanı mevcuttur.

sap nedir faydaları nelerdir


SAP Yazılımı Türleri

Önceki SAP R 2 ve SAP R 3 yinelemeleri de dahil olmak üzere SAP yazılımının birçok sürümü mevcuttur. Bazı mevcut SAP yazılımı türleri şunları içerir:

1 – SAP S veya 4HANA

SAP S/4HANA, orta ve büyük ölçekli işletmeler için en iyisidir ve analitik ve işlem süreçleri sunar. Bankacılık, konaklama, güvenlik ve havayolu şirketleri de dahil olmak üzere gerçek zamanlı analitiği kullanan şirketler için en iyisidir.

2 – SAP S veya 4HANA Bulut

SAP S/4HANA Cloud yazılımı, üç ayda bir güncellemeler ve bir web tarayıcısı aracılığıyla kullanıcı erişimi sunar. Bellek içi bilgi işlem, analitik ve makine öğrenimi desteğini içerir. Orta ve büyük ölçekli işletmeler için en iyisidir.

3 – SAP Business One

Bu yazılım SAP HANA ve Microsoft SQL kullanılarak çalıştırılabilir. 350’ye kadar çalışanı olan kuruluşlar için en iyisidir. SAP Business One paketiyle 500’den fazla üçüncü taraf entegrasyonu da mevcuttur.

Bu, işletmelerin SAP Business One’ı kendi özel ihtiyaçlarına göre özelleştirmesini kolaylaştırır. Son olarak Business One, mevcut konfigürasyonlara daha iyi uyacak şekilde özelleştirilebilir bir fiyatlandırma modeline sahiptir.

4 – SAP Business ByDesign

Bu yazılım orta ölçekli işletmeler için en iyisidir. 250’den fazla çalışanı ve 1.500’den az çalışanı olan kuruluşlar içindir. Business ByDesign özellikle imalat, toptan dağıtım ve kamu sektörü gibi belirli sektörler için kullanışlıdır.

Neden? Çünkü bu sektörlere yönelik belirli işlevler sunar. Business ByDesign paketi, genellikle küçük işletmelerin büyük işletmelere göre daha az ödeme yapmasına olanak tanıyan, kullanıcı sayısına dayalı bir fiyatlandırma modeli kullanır.

 

SAP Ne Yapar?

SAP ne için kullanılır sorusu ile aynı anlamı taşır aslında. SAP, bir işletmenin tüm fonksiyonlarından verileri tek bir platformda toplar ve işler. Birçok işletme için önemlidir çünkü departmanların birbirleriyle kolayca iletişim kurmasını sağlar.

Herhangi bir kuruluşun başarısı, fonksiyonları arasındaki etkili iletişime ve veri alışverişine bağlıdır ve SAP bu çabaları desteklemenin etkili bir yoludur. Zira SAP son derece geniş bir alana hitap eden oldukça spesifik ve başarılı bir yazılım mimarisidir.

sap faydaları


SAP Yazılımının Faydaları

SAP yazılımının çok önemli bazı faydaları şunlardır:

1 – Daha düşük idari maliyetler

SAP yazılımı, üretimdeki kesintileri azaltmak ve karar verme sürecini bilgilendirmek için kullanabileceğiniz bilgilerin sağlanmasına yardımcı olur. Bu, idari görevlerden ve verimsizliklerden kaynaklanan maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olabilir.

2 – Daha iyi veri yönetimi

SAP yazılımı, şirketin hedef belirlemek için kullanabileceği kar oranlarını, satış marjlarını ve ölçümleri izlemenize ve anlamanıza yardımcı olur. Bu, manuel işleme ihtiyacını ortadan kaldırır ve daha doğru iş verileri sağlar.

3 – Geliştirilmiş şeffaflık

Bu yazılımı kullanarak veri yönetimi sürecini otomatikleştirirsiniz. Bu, tekrarları azaltabilir ve operasyonların her bölümünü izlemenize yardımcı olur.

4 – Verileri güvenli hale getirme

SAP ERP sistemi hassas verileri korumaya yönelik işlevlere sahiptir. Yöneticiler, yerleşik güvenlik sistemleri ve güvenlik duvarları aracılığıyla güvenilir kullanıcıların veri erişimini kolayca kısıtlayabilir. SAP sistemi ile kolayca veri yedeklemeleri de oluşturabilirsiniz.

 

Sonuç

SAP ne için kullanılır sorusunu çok yönlü olarak cevapladık. Türlerini ele aldık. Ne için kullanıldığını farklı yönlerden irdeledik. 4 önemli faydasını gözler önüne serdik. Bu makale ile aslında detaylı bir analiz yapmış olduk.

Sonuçta SAP yazılımının dünya çapında  muhasebeden finansa, insan kaynaklarından ve üretim ve tedarik zincirine hatta veri analizi ve raporlama aşamalarına kadar çok sayıda alanda başarılı bir şekilde kullanıldığını gördük.

İşletmenizde SAP kullanıyorsanız ya da henüz yeni kullanmaya geçiş yapacaksanız SAP Lisans Optimizasyonu işlemide bilinmesi gereken bir süreç. Bu sizin için son derece önemli bir aşama. Yazılım Varlık Yönetimi olarak bu süreci başarılı bir şekilde tamamlamanızı sağlayıp profesyonel destek ve danışmanlık sunuyoruz.

 



Bir yanıt yazın